20 Temmuz 2011 Çarşamba

Yahu bir ara Mustafa İzzet vardı!

Muhakkak hatırlarsınız. O dönemde ne büyük olay olmuştu. KKTC asıllı doğma büyüme İngiltereli Muzzy lakaplı Mustafa İzzet için Türk ve İngiliz futbol federasyonları birbirine girmiş, bu genç yeteneği kapmak için büyük uğraşlar vermiş ve sonunda gülen taraf biz olmuştuk.


Chelsea alt yapısında futbola başlayan Londra doğumlu Muzzy, 1996 yılında Leicester City'ye transfer olduğunda ne takımdan ne de futbolcudan habersiz bizler, Mustafa Denizli'nin kendisini Euro 2000 öncesi milli takıma davet etmesi sonucu hayatımıza sokmuştuk. İngiltere'de gelecek vaadeden futbolcular listesinde yer alan, özellikle asistleriyle dikkat çeken Muzzy aynı dönemde İngiltere milli takımı yerine bizi seçtiğine bin pişman olmuştur diye düşünüyorum.




Premier League tarihinde üst üste 2 kez asist kralı olmayı başaran tek futbolcu ünvanına sahip Muzzy, sevgili halkımın "yahu İzzet diye soyadı mı olur" diye tartışadururken nedense 2002 Dünya Kupası finallerinden sonra bir daha milli takıma davet edilmemiş ve bir yıldız henüz parlayamadan sönmüştür.

3 yorum:

  1. valla ya unutulmaya yüz tutmuş futbolculardan bi tanesi yazık etti kendine :)

    YanıtlaSil
  2. kimse kendine yazık etmedi yazık eden bizim sığırlar başka kimse değil

    YanıtlaSil
  3. çok komik bir yorum ingiltere 2 sezon asist krallığını elinde tutan bir kişi kendisine nasıl yazık etmiş olabilir...

    yada hangi zihniyet onu millitakıma bir daha çağırmaz diye düşünmek lazım bence.

    yapılan harbi bir sığırlık örneğidir bencede...

    YanıtlaSil