1 Eylül 2011 Perşembe

Adam Olacak Çocuk-2; Emir Preldzic

2007 senesinde Tanjevic'in milli takım antrenörlüğünün yanı sıra, Fenerbahçe Ülker'in de başına geçmesiyle takıma dahil olan Emir Preldzic henüz 20 yaşında olmasına rağmen "yeni Bodiroga" diye anılmaya başlanmıştı.


Bosna Hersek asıllı Sloven basketbolcu Emir Preldzic, Tanjevic'in desteği ile gün geçtikçe kendisini geliştirdi. 1-2-3 pozisyonlarında rahat rahat oynayabilen, içeri penetrelerden kaçınmayan, oyun kurabilen Emir, Türkiye adına milli formayı giymeyi istediğini söylediğinde Sloven yetkililerle kriz yaşandı. Uzun uğraşlar sonucu Fiba ve Slovenya Basketbol Federasyonu'ndan gerekli izinler alındı ve Emir milli takımda Mirsad Türkcan'ın forma numarası olan 6 numarayı sırtına geçirdi.

EuroBasket 2011 grup maçlarında Portekiz ve Büyük Britanya karşısında istenilen performansı gösterdi.  Büyük Britanya karşısında benchten gelerek 15 sayı, 4 ribaund ve 6 asistlik performansının yanı sıra, maçı tümüyle izlediğinizde takıma sağladığı katkı gayet açık bir şekilde görülmekte.


Milli takımda kalıplaşmış 8-9 oyuncunun yanı sıra genellikle hiç süre almayan 2-3 oyuncu takviyesiyle 12 kişilik kadro tamamlanmaktaydı. Bu sefer olay çok farklı. İzzet Türkyılmaz hariç herkes ilk 5 oynayabilecek kapasitede.

Emir şuan yedek fakat yeri geldiğinde Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu ve hatta Ersan İlyasova'nın yerine girdiğinde sahada sırıtmayacak şekilde oynuyor. İnanıyorum ki turnuva devam ettikçe Emir'in performansı daha da artacak, ayrıca yıllarca milli formayı sırtından çıkartmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder