1 Eylül 2011 Perşembe

Güle Güle 27

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol kanat oyuncusu Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye transferi hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu için büyük reklam malzemesi oldu. Fenerbahçe'ye yaptığı katkı tartışılsa da böyle büyük bir futbolcunun Süper Lig'de yer alması ligin imajı için büyük önem taşıyordu.

Dimas'tan beri sol kanatta her zaman sıkıntı yaşayan, yılların stoperi sağ ayaklı Ümit Özat'ı sol kanat oyuncusu olarak oynatan Fenerbahçe dünyanın en iyi sol kanat oyuncusuyla sözleşmesi bittikten sonra yerine kaliteli bir futbolcu aramak için Aykut Kocaman'ı Brezilya'ya göndermişti. Görüşmeler sonucunda Fenerbahçe, Brezilya milli takımının sol defans oyuncusu Andre Santos'u renklerine bağladı.


Geldiği günden beri devamlı eleştirilen, yeri geldiğinde antrenörle anlaşamayan, sezon öncesi kampa 10 kilo fazlalıkla gelerek eleştiri oklarını yine üzerine çeken ama asıl mevkisi defansın solu olmasına rağmen sol açık oynatılırken, mevkisinde hiç sırıtmayarak takımına devamlı katkı sağlayan Andre Santos kariyerini Arsenal'de sürdürecek.

Türk futbolunun altın çocuğu, yeni Metin Oktay diye lanse edilen Arda Turan'ın ligde oynadığı 144 maçta attığı  26 gole karşılık, devamlı eleştirilen defans Andre Santos ligde oynadığı 40 maçta 13 gol attı.

Oynadığı 2 sezon boyunca başarılı performans sergileyen Andre Santos'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Sistem takımı Arsenal'de kendisine her zaman yer bulacağından ve başarılı olacağından hiç şüphem yok. 90+4'te Gaziantepspor'a attığın o golü asla unutmayacağız, güle güle Andre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder