12 Eylül 2011 Pazartesi

Gidenlerin Ardından

104 yıllık tarihinde maruz kaldığı en büyük suçlamayla sarsılan Fenerbahçe'ye, kuşkusuz en büyük kazığı TFF attı. Soruşturma süreci boyunca Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini söyleyen federasyon, kura çekiminden 1 gün önce Fenerbahçe'yi Avrupa'ya göndermeme kararı aldı.

Topu UEFA'ya atan TFF olaydan sıyrılmak isterken, UEFA'nın topu TFF'ye atması üzerine sıkıntılı dönemler geçirmeye başladı. Dava başladığında ve Fenerbahçe'nin suçsuz olduğu anlaşıldığında ise nasıl bir oyuna alet olduklarını anlayacaklar.


Başlı başına bir tartışma konusu, neyse ki konumuz bu değil. Fenerbahçe'nin bu sıkıntılı dönemlerinde yönetim mantıklı bir karar vererek küçülmeye gitti. Talibi olan yabancı futbolcular bir bir satılmaya başlandı. Henüz resmi maç oynayamadan satılan Emenike, ardından geldiği günden beri eleştiri oklarına maruz kalan okçu Guiza.

Daha sonra takımın sembol isimleri arasında olan ve Copa America şampiyonu Uruguay'ın kaptanı Lugano, Brezilya milli takımının sol kanat oyuncusu, geldiği günden beri inişli-çıkışlı grafik sergileyen fakat devamlı kendini geliştiren ve transfer olacağı kesin olan Andre Santos. En son olarak, geçen yıl gelen şampiyonlukta büyük payı olan, uzun zamandır Fenerbahçe taraftarının istediği forvet özelliklerine sahip Niang.


Geçen sene Karabük formasıyla fırtınalar estiren, tüm büyük kulüplerin gözdesi Emenike'yi transfer ederek hücum hattını güçlendiren, yırtıcı ve güçlü bir forvet transferiyle forvet hattında kafasında soru işareti kalmamış bir Fenerbahçe... La Liga gol kralı, Fenerbahçe'de vasatı bir türlü aşamayan, geçen sezon sadece 1 gol atan ama attığı o golle Fenerbahçe'yi ipten alan Guiza...

Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en etkili stoperlerinden, hırslı ve sert futbolu ile taraftarın gözdesi, rakiplerin korkulu rüyası, 2010 Dünya Kupası'nda gelen 3.lükten sonra Copa America'yı da kaldıran Uruguay'ın kaptanı, melek yüzlü şeytan, Chucky Lugano... Avrupa'da hangi takıma koyarsan koy sırıtmayacak, Brezilya milli takımının sol kanat oyuncusu, defans oynamasına rağmen istatistiklere baktığınızda Arda'dan daha fazla gol ortalamasına sahip Andre Santos... 31 yaşında olmasına rağmen uzun yıllardır Fenerbahçe taraftarının beklediği gibi yetenekli, güçlü, gole aç, takıma hemen adapte olan Niang...



Kolay değil, ilk 11 oynatabileceğiniz 5 yabancıyı aniden göndermek. Fenerbahçe bu transferlerden yaklaşık 30 milyon Euro gelir sağladı. Fakat bu sezon bu kadroyla kazanacakları çok daha fazlasıydı.

Geri dönen Yobo, sol kanat Ziegler ve etkili forvet Bienvenu ile yine başarılar elde edilecektir fakat uzun süre sonra kurulan mükemmele yakın kadronun entrikalar sonucu çarçur edilmesini tarih asla unutmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder