12 Eylül 2011 Pazartesi

Milli Forma!!!

Milli takım bir sporcu için ne kadar önemli ve kutsalsa, milli forma da o derece önemli ve kutsaldır. Milli formayı gördüğünde dahi etkilenmeli insan.

Her ülkenin kendisine özgü milli forma şekli-deseni vardır. Yıllar geçse de, teknoloji ilerlese de, moda değişse de o forma değişmez. Türk milli takımı yıllar sonra yanlışından döndü ve göğsündeki ay-yıldızlı formasına tekrar kavuştu. Ayrıca bizim milli takımımızın bir özelliği -ki sanırım dünyada tek- diğer ülkeler gibi formasında federasyonun armasını taşımaz, bayrağını taşır.

Tüm branşlarda kırmızı, beyaz ağırlıklı formalarımız var. Bazen siyah, bazen turkuaz renkli milli formalarımız da var. Futboldan sonra basketbol milli formamız da kendimize özgü, sade ama bizim. Her turnuvada hemen hemen aynı formayı giydiğimizi görebilirsiniz. Keza atletizm formalarımız, güreş ve halter mayolarımız. Mavidir, kırmızıdır ama hepsinin göğsünde bayrağımız vardır.

Gel gelelim ki voleybol milli takımımızın formaları hemen hemen her turnuva farklılık gösteriyor. Malesef ki her geçen turnuva formamızın çirkinliği de artıyor. Hayır kime yaptırtıyorlar, kim dizayn ediyor... En vahim soru ise şu; bu formaları kim, nasıl beğeniyor da üretilmesine izin veriyor.



Filenin sultanlarına da, filenin aslanlarına da (ki daha önceden efeler diye anılıyorlardı) bu formalar yakışmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder