31 Ağustos 2011 Çarşamba

Adam Olacak Çocuk; Enes Kanter

EuroBasket 2011 Litvanya'da başladı ve 19 gün sürecek bu organizasyona ülkemiz dünya 2.si sıfatıyla katılıyor.

Bu sene 24 takımın katılıyor olmasından dolayı şampiyonalarda pek yer alamayan Finlandiya, Gürcistan, Makedonya, Karadağ, Belçika, Büyük Britanya gibi takımların yer alması şampiyonaya güzel basketbol adına bir katkı sağlayacak mı bilemiyorum ama izleyici ve reklam bakımından büyük katkı sağlayacağı kesin.

Grubumuzda İspanya ve Litvanya gibi Avrupa basketbolunda adından söz ettiren ve daha önemlisi birer ekol olan iki ülkenin yanı sıra Büyük Britanya, Portekiz ve Polonya gibi vasat takımlar yer alıyor.

Her turnuva öncesi yapılan hazırlık maçlarında genellikle istenilen performansı gösteremeyen fakat şampiyonada fırtına gibi esen milli takımımız, yine hazırlık turnuvalarında istenilen performansı gösteremedi. Fakat grup maçlarına Portekiz maçıyla başlayan 12 Dev Adam yine turnuvaya damgasını vuracak gibi.

Geçen seneye nazaran kadrosuna Banvit'ten genç İzzet Türkyılmaz, Slovenya Basketbol Federasyonu'yla yapılan uzun pazarlıklar sonucu milli formayı giymeye hak kazanan Boşnak asıllı Emir Preldzic ve basketbol hayatı başlamadan bitme noktasına gelen, NCAA'de forma giymesine izin verilmemesine ve 1,5 yıldır basketbol oynamamasına rağmen Utah Jazz tarafından 3. sırada draft edilen 19 yaşındaki Enes Kanter'i katan 12 Dev Adam uzun bir aradan sonra -ve her nekadar rakip zayıf olsa da- muhteşem bir başlangıç yaparak, 12 oyuncusunun da skor bulmasıyla sahadan 23 sayı farkla galip ayrıldı.


Herkesin gözü Enes Kanter'in üzerindeydi ve Enes beklentileri boşa çıkarmadı. Henüz 19 yaşında olmasına ve ilk kez milli formayı giymesine rağmen 14 sayı 7 ribauntluk bir performans sergileyerek takımın en skoreri olmayı başardı. Güçlü fiziği, yüksek top hakimiyeti ve skorer oyunuyla geleceğin en büyük yıldız adaylarından biri olacağını kanıtladı. Türk milli takımına uzun süre ve başarıyla hizmet edeceği aşikar, asıl önemli olan NBA öncesi hazırlık döneminde elde ettiği istatistiklerle geleceğin yıldızı olacağı gerçeği.

Malesef gerek Fenerbahçe Ülker yöneticilerinin gerek başta babası olmak üzere aklını kurcalayan kişiler yüzünden genç yıldız adayını Fenerbahçe Ülker forması altında pek izleme şansı bulamadık. İnanıyorum ki Enes Kanter kendisini NBA'de kanıtlayarak hepimizi utandıracak.

1 yorum:

  1. Enes'in aklını kurcalayan kişiler doğruyu yaptılar. Bu kadar basit...

    YanıtlaSil