13 Ağustos 2011 Cumartesi

Bir ters orantı gerçeği; Tuncay Şanlı

Fenerbahçe'ye transfer olduğunda, efsaneler arasına girecek gözüyle bakılıyordu. Ama Avrupa'da oynamak uğruna İngiltere'nin vasat takımlarından Middlesbrough'a transfer oldu, ertesi sene küme düştü. Büyük takımlara transfer olacak dedikoduları eşliğinde Stoke City'ye transfer oldu, üstelik 2 sezon yedek bekledi. Bu süre zarfında milli takımda inişli-çıkışlı ama genelde kötü bir performans sergiledi. Her geçen sene eski Tuncay'ı arattı.


İngiltere'de oynadığı takımlara nazaran daha iyi bir takım olan Wolfsburg'a gittiğinde yorumcular Bundesliga'nın tam Tuncay'a göre olduğunu, dolayısıyla Tuncay'ın eski günlerine dönebileceğini yazıyorlardı. Fakat yine olmadı. Tuncay yarım sezonluk Almanya macerasının sonunda Okocha ve Diouf gibi sempati duyduğumuz futbolcuların oynadığı Bolton'a transfer oldu.

2. İngiltere macerası nasıl geçecek bilinmez ama Tuncay'ın performansı ile transfer olduğu takım arasındaki ters orantı devam ediyor. Fenerbahçe'de yıldız iken Middlesbrough'a transfer olması, burada iyi performans gösterip ardından saçma sapan bir takım transfer olması. Stoke City'de kulübeden çıkamadığı halde Almanya'ya transfer olması. Wolfsburg'da yarım sezonda takımdan gönderilmesinin ardından Bolton macerası.

Bakalım önümüzdeki sezonlarda Tuncay'ı nerelerde göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder