20 Ağustos 2011 Cumartesi

Düşene Tekme Atanlar-2; Çığırtkanlar

Yatıyoruz şike, kalkıyoruz şike... Futbol denince aklımıza sadece şike operasyonu geliyor. Ortada suçlamalar var, yeterli veya yetersiz olup olmadığını henüz bilemediğimiz bir takım deliller var. Daha iddianame hazırlanmamış, dava açılmamış, ifade alım süreçleri devam ederken Galatasaray'dan gelen üst üste açıklamalar cidden düşündürücü.


Federasyonun vereceği karar ne olursa olsun bir taraf üzülecek, diğer taraf adaletli olduğuna inanacaktı. Öyle de oldu. Daha 3. günlerinde kucaklarında bomba bulan federasyon yönetimi savcılıktan belge ve bilgi istemiş, geç gelen belgelerin yeterli olmaması sonucu bir karar verememiş ve dava sürecinin beklenmesi gerektiğini açıklamıştı.

Bu kararı beğenmeyen kelle avcıları ise federasyonun böbreklerine çalışmaya başlamış ve "artık kırmızı kart cezasını da mahkeme mi verecek" diyerek seviyeyi iyice aşağıya çekmiş, Gökmen Özdenak gibi şovmenler ellerinde fotokopi kağıtlarını savurarak "adalet" diye haykırmıştı.

Baklava çalma davasının bile yıllarca sürdüğü ülkemizde, Türk spor tarihinin en büyük davasının henüz başlamamış olmasına rağmen Fenerbahçe küme düşürülmek isteniyor. "Suçluluğu kanıtlanana dek herkes suçsuzdur" temeline dayanan hukuk ve adalet sistemi hiçe sayılarak infazın hemen gerçekleşmesi isteniyor.

Trabzonspor yönetiminin "82 puanla elimizden alınan şampiyonluk" adlı komedyasından sonra Galatasaray yönetiminin "parmağı kesmezsek kangrenli kolu keserler" adlı trajikomik eserinde federasyona çağrılar yapılmakta, aksi halde UEFA ve FIFA'ya şikayet edeceklerini açık açık söylemekteler.

Şike kavramının 8-0'lık Anakaragücü maçıyla lügatımıza girdiğini unutanlar, 20.45 muhabbetinin ilk anıldığı sezon Galatasaray'ın 9 puan öndeki Fenerbahçe'yi geçerek kazandığı şampiyonluğu haklı, Fenerbahçe'nin 9 puan öndeki Trabzonspor'u geçerek kazandığı şampiyonluğu şaibeli bulanlar, yapılan son açıklamada "nüfusun yarısının 24 yaş altında olmasına rağmen sadece futbolda değil tüm spor branşlarında bir türlü başarıların gelmemesini" federasyonun küme düşürmemesine bağlayanlar, unutmasınlar ki hepimiz aynı gemideyiz.

Türkiye'nin en büyük spor camiası olan, taraftarının en çok sahip çıktığı takım olan Fenerbahçe'ye oynanan oyunlar ortada. Bu devran bir gün döner ve o sap size dönerse bakalım siz bu durumdan nasıl kurtulacaksınız
.
Gördüğünüz ve yaşattığınız üzere düşenin dostu olmaz. Bunu asla unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder