24 Ağustos 2011 Çarşamba

Play-Ooofffff

Türk futbolu tarihi günlerini yaşamaya devam ediyor. Şike soruşturmasıyla çalkalanan ligimizde, bir başka tartışma konusu da play-off sistemi.

Liglerin başlamasına 3 haftadan daha az bir süre kala tüm ligin statüsünü değiştirecek, her hafta 1 maç mantığını değiştirerek haftaiçi de maçların oynanmasını sağlayacak, kulüplerin Avrupa kupası maçları ve milli takımın grup eleme maçları göz önünde bulundurulduğunda, futbolcuların anasını ağlatacak bir durum söz konusu. Yayıncı kuruluşun gelirini arttırmak amacıyla apar topar verilen bu karar sezon sonunda tüm kulüplerin pişman olmasıyla son bulacak.

Ligin statüsünü değiştirmek istersiniz, o ayrı bir durum. Fakat bunu sezon biter bitmez gelecek sezon için uygularsınız. Böylelikle takımlar kadrolarını buna göre şekillendirir, zaten uzun bir maraton olan lig, play-off maçlarıyla upuzun bir maratona dönüşeceği için ona göre takviyeler yapılır, kadroya buna göre fazla oyuncu ilave edilir.

34 maç üzerinden oynanacak lige göre takımlarını kuran ve zaten 3 kulvarda da yarışacak kaliteli bir kadro kurmakta zorlanan kulüplerimiz bu ani kararla lig sonunu nasıl getirecek hep beraber göreceğiz.

İlk 4 takımın, ligde kazandıkları puanların yarısını play-off grubuna taşıyarak çift maç usulü oynayacakları mini lig sonunda şampiyon ve Avrupa kupalarına katılacak takımların sıralaması belirlenecek. Bu durumda normal sezonu 4. bitiren takımın şampiyonluğunu ilan edebileceği gibi, normal sezonu lider bitiren takımın Avrupa'ya gidememe gibi bir durumu da olabilecek. Çünkü 5-6-7-8. sıradaki takımlar da kendi aralarında eleme usulü maç yapacak ve bu grubun 1.si ile play-off grubunun 4.sü arasında yapılacak maçlar sonunda Avrupa'ya gidecek son takım belli olacak.

Üst düzey tüm liglerde oynanan 34-38 hafta arası süren normal lig sezonuna ilave olarak, Hollanda, Belçika gibi 12-14 takımla oynanan liglerde uygulanan play-off maçları ligimizi karmakarışık yapacak. Bu sezon denemesi yapılacak yeni Ultra-Süper Lig'in sonucunu hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder