14 Ağustos 2011 Pazar

Beyoğlu'nda gezersin...

Malumuzun üzere şike soruşturması ve yankıları devam etmekte. Fenerbahçe taraftarı bu zor dönemde kulübüne sahip çıkıyor, "aklanında gelin" diyerek  kimseyi zan altında bırakmıyor, başkanı ve yöneticilerinin suçsuzluğuna inandığı için bu durumu protesto ediyor.


Topuk Yaylası ve ardından Bağdat Caddesi yürüyüşünün ardından, Metris'e konvoy düzenleyerek başkana "yanındayız" mesajı veriyor. Yaylada yanan ilk ateşin ardından protestolar devam edecekti. İstiklal Caddesi'nde yürüyüş tertiplendi. Hükümetin valisi güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin vermiyor. Hadi buna anlam yükleyebilirim fakat Galatasaray taraftarının bu tepkisini anlayabilmiş değilim.

Bu Galatasaray'a karşı yapılan bir meydan okuma değil. Bu tamamen kulübe sahip çıkmak amacıyla yapılmış bir gösteri. Günlerce Beşiktaş adliyesinin önünde formalarıyla bekleyen Fenerbahçe taraftarına nasıl Beşiktaşlılar saygısızlık etmediyse, Galatasaray taraftarının da durumu idrak etmesi gerekirdi.

Ama olmadı. Zaten olması da pek beklenmiyordu. Sonunda ne oldu? Münferit taraftar yine organize oldu, kendi çöplüklerinde madara oldular. Fenerbahçe taraftarı İstiklal Caddesi'nde yürüyüşünü yaptı, lise önündekiler köşeden bakmakla yetindiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder