17 Ağustos 2011 Çarşamba

Milli Savunma (!) Bakanı

Yine yandı ciğerler 8 şehit haberiyle. PKK'nın azıttığı bu dönemde, her gün yeni şehit haberleri geliyor. Bu dönemde hükümet güneydoğu komşumuz Suriye'de yaşanan olaylarla ilgilenirken, ülkenin güneydoğusunda yaşanan terör olayları için açıklama yapmıyor. Ramazan sonunda bir harekat bekleniyor. Ama her geçen gün yaramız daha da kanıyor.

Silvan'da kaçırılan askerleri arayan time açılan ateş sonrası 13 şehit vermiştik. Komutanlar suçlu bulunarak cezalandırılmıştı. Peki bugünkü acı haber üzerine Milli Savunma Bakanı'nın açıklamasına ne demek gerek?



“Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar.

İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz.  Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah. Peki yaptıkları nedir? Zulümdür,  tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır.”

Taktik hatası olduğuna inandığı komutanları görevlerinden alan Milli Savunma Bakanı, inatlaşan çocuk gibi meydan okuyacağına bir adım atmayı düşünüyormu acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder