13 Ağustos 2011 Cumartesi

Onu bunu bırak Spartacus geri geliyor...

Yahu alt tarafı tatile çıktım, araya ramazan girdi derken neler oldu gündemde yine. Teoman müziği bıraktı, Arda Atletico Madrid'e gitti, Suriye'ye ultimatom verildi, Somali için yardım kampanyaları başladı, Adile Naşit'in hamam sahnesi müstehcen bulundu ve kesildi. Sadece şike soruşturması ve Deniz Feneri davasında arpa boyu yol gidilemedi.

Yazayım birşeyler diyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Zaten geriden takip ederek başlamış olduğum blog hayatıma yerinde sayarak devam etmek istemiyorum. Geçen gündemin peşinden koşmaktansa pek yazılmayan fakat çoğumuzun takip ettiği bir haberi vermek istedim.

Başlıktan da görüldüğü gibi Spartacus başlıyor. Ocak 2012'de yeni sezon yayınlanmaya başlanacak. M.Ö. bilmem kaç yıllarında sahibinden kaçarak dağlarda saklanan ve yanına katılanlarla beraber yaklaşık 100.000 kişiye ulaşan ve Roma İmparatorluğu'na kök söktüren Spartacus'ün gerçek yaşam hikayesinin anlatıldığı dizi ilk bölümleri yayınlandığında tabir-i caizse olay olmuştu.



Uzun zamandan beri bu tarz aksiyon dizilerinin yayınlanmaması, dizide kanın gövdeyi götürmesi, herkesin birbirini götürmesi izleyiciyi ekran başına kilitlemiş oldu. İlk sezon Spartacus: Blood and Sand adıyla 13 bölüm olarak çekilen dizinin, Spartacus'ü canlandıran Andy Whitfield'a kanser teşhisi konulmasıyla seyri tamamen değişti. İkinci sezon geçmişe dönerek Spartacus: Gods of the Arena adıyla 6 bölüm olarak çekilen dizide köle Crixus'ın nasıl bir canavara dönüştüğüne, Batiatus'un nasıl bir ezik olduğuna, Lucretia'nın nasıl bir şeytan olduğuna, Ashur'un nasıl bir yavşak olduğuna, Doctore'nin nasıl boynuzlandığına tanıklık etmiş olduk.

Üçüncü sezon Ocak 2012'de yayınlanacak fakat Andy Whitfield'ın hastalığının nüksetmesi üzerine Spartacus'ü Liam McIntyre canlandıracak. Spartacus: Vengeance (İntikam) olarak yayınlanacak yeni bölümlerde Batiatus'un Ludus'undan kendisiyle beraber kaçan 77 gladyatörün nasıl tarihe geçeceğini, etrafına topladıkları kaçak ve gladyatörlerle Roma ordusunu nasıl dize getireceğini izleyeceğiz.

Hadi iyi seyirler.

Fragman





2 yorum:

  1. aksıon ıyı hosta hafız abı ama spartacus cakma olunca umarım eskı tadı alırızz.

    YanıtlaSil
  2. kemal sunal filmlerini yeniden çeken sinan bengier gibi olmaz be ya :)

    YanıtlaSil